Щъркелчо ти дългокрак,
май за път се стягаш пак?
Ето - забелязвам даже -
вече стегнал си багажа.
Имам аз една мечта -
с теб сега да полетя.
Моля ти се таз година
да пътуваме двамина!
Там във топлите страни
лятото ще продължи.
Ще се къпя в океана,
много тъмен тен ще хвана.
Ще играя като брат
с негърче кат` шоколад.
Ще пояздим крокодили
и двугърбите камили.
И банан, кокос, бадем
ще похапвам на корем.
А когато дойде пролет,
пак ще се отправим в полет.
Ще се върнем у дома -
в най-красивата страна.
И тъй цялата година
все ваканция ще имам!
© Мария All rights reserved.