Представяте ли си аз колко много
мечтая да отида във Бургас?
Да видя пясъкът, брега отново.
Да чуя вълнуващият на морето глас...
Представяте ли си каква мечта?
Не искам лукс и екзотични острови.
На мен ми стига просто, ей така -
да бъда на морето гостенин...
Да гледам хоризонт, безкраен,
до най-червения оранжев залез.
Слуха ми да е глух освен за чайките
и давеща се в красотата завист.
Това е толкова и предостатъчно.
За мъничко покой в душата.
На мене ми завиждат. Да, ужасно!
И хората, и тяхната уплаха.
А ти, море си ми приятел.
Аз винаги те нося в себе си.
Един посредствен, заблуден писател,
(тъй бивш ерген, и пак за женене).
С води ме галиш - твоят прѝстан.
Неумолимо някога рушиш навред.
Очите ми доказват, че не си измислена.
Не те докосвам, но пък вярвам в теб.
Да, някога ще се завърна пак...
Преди това ще дойда за последно.
Аз сам на себе ще бъда влак,
към теб, море. И мойта тленност...
Представяте ли си аз колко искам?
Обикновено нещо, но прекрасно!
Морето, за да спреш да липсваш.
И морската. До Христо. Във Бургас...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов All rights reserved.