Мечти
Ех, никак не е лесен
ей този мой живот!
Като река наесен –
преляла и без брод,
тече водата мътна
от думи и сплетни...
Кога ли ще се сбъднат
и моите мечти?!
Неща тъй много има
невиждани от мен –
та всеки храст след зима
различно е зелен!
Не искам кой знай колко –
все простички неща:
например обиколка
със кораб по света,
в Египет пирамида
сама да изкача
и Сфинкса там да видя,
да топна в Нил крака,
а после във Аляска
да карам кучи впряг,
да яздя кон в Небраска...
На СПА – на ВЕЛИНГРАД
аз с внучката да ида,
пък може и сама...
да отпечатя книга...
ремонта у дома –
сал с една заплата...
да купя климатик...
и да сменя колата
с нов модел, по-шик...
Не искам кой знай колко –
все простички неща:
да не изпитвам болка,
от страх да не крещя,
че утре ще те няма...
Щом ти си тук, до мен,
щом винаги сме двама,
денят ми ще е ден!
Мечта по-важна – нямам...
© Галина Белинска All rights reserved.