Мечтае си човек, нали?...
Да ходи по далечните страни
да види свят, да види нечий бряг,
да види там, не знам къде,
дали това е някакво море,
дали звездите са прекрасни,
дали просторите са ясни...
Но те, мечтите, са такива –
да бродиме за да ни има,
живота наш да преоткрием
и там, в безкрая, да се скрием...
© Вал Герх All rights reserved.