Ех, да можех в леглото кораво
всеки път да си пийвам здраво-
кога руйно, отлежало вино,
от което отиваш на ,,кино",
с тез вратни пържоли пусти,
далеч от всякакви ,,фусти"
или на агнето плешката-
абе, ей тъй-седешката,
кога старо шотландско уиски
заедно с приятели близки
и с мезе- тънка луканка,
правена от баба ми Станка,
кога, в краен случай, ракия
с хрупкава домашна туршия
или с пресни домати.
Ей туй е животът, егати!
Щото, и не на диета,
пия само ментета,
хапвам хиляди ,,Е"-та
и не вдигам самолета!
© Георги Янков All rights reserved.