Мечти
На двадесет и шест когато си,
животът ти е тъй прекрасен,
като в един огромен океан,
събрани са мечтите твои.
И ти желаеш, искаш още,
не можеш да се насладиш
на всичките мечти желани.
Но идва буря, ураган,
тъга и малко самота
обземат твоята душа.
Но знай, човече, запомни,
след буря или след пороен дъжд,
изгрява утро, по-чисто, по-кристално,
като капка утринна роса.
Затуй живей си ти живота тъй прекрасен
и не преставай, а гони
мечтите твои
и знай, ще дойде тоз очаквам миг,
в който ти ще ги догониш!
20.02.2005 година
© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА All rights reserved.