Дъгата оцвети небето щедро, незлобливо
и обеща на всеки цвят храна и слънце
да има безброй приятели с топлещи сърца.
Излязоха пчелиците от восъчните клетки,
измиха с росен здравец сънливи личица,
След дъжд пак умеят с крилца работливи
да пърхат, жужат и смесват аромати.
Долетяха с кошници до пъстрите цветя,
събрали в тичинките своя нов парфюм,
с восъчни крачка досегнаха меките килими,
за да усетят дъхавия поздрав до земята.
И заподскачаха игриви чак до месечина,
която заедно с децата се облиза медено.
© Мария All rights reserved.