Нашата есен - цигански тъжна -
в нежна картина от восък.
Медено слънцето. Сляпа окръжност.
Хиляди верни посоки.
Изход единствен и парещо влюбване.
Връх на енигма - разкошен.
Качване. Слизане. Втрисане. Търсене.
И лудостта е на косъм.
Падащи листи. Препъване в камъни.
Думи, побрали свят подир свят.
В коя молитва цели останахме?
Свои, съвсем на инат.
Смачкани, пукат се жълтите гроздове.
Градуси сбираме от сладостта
и се опитваме, а не можем
да забраним любовта.