Моят топъл юнски Вятър
днес впръсква в косите ми аромат на жасмин.
Прелита бързо над земята
и се шмугва в съня ми приказно син.
Припомня ми как вечерта тихо въздишаше.
Вълните целуваха брега със страст,
за мига, в който залюби косите ми -
във него пък се влюбих аз...
Докосва Душата ми нежно,
по-нежно от допир дори сатен
и се заражда усещане,
че и на него му е хубаво с мен.
Със него се чувствам желана
и не се притеснявам за нищо.
Той нежно погалва всяка моя рана...
Ставам красива и мъничка, като мънисто...
А после от съня се пробуждам.
Знам, знам че е необяснимо...
Но след съня всяка болка ми е чужда
и любящ юнски вятър знам, че някъде има.
Онзи, който залюби косата ми,
а после научи и най-съкровените тайни
Не тялото мое люби, а Душата ми
и открива пред мен хоризонти безкрайни.
© Ирен All rights reserved.