Стихопомазан яхнал стиховетровей
с мастило пишещ черноморско
във образа на поетичен Прометей -
Жив книжен тигър, котарак ангорски.
Барутодумен, мегаломамен изтърсак
открил във огледало вдъхновение,
пиар на собствен образ благ
и смяташ се за еталон на гения.
Такова вирусоподобно егомислене
е в сферата на някои човеколипси,
а пише, пише с мазнописане -
Не жали ни лепило, нито гипса...
Велика еднодневка, великан!
И поданици-блюдолизци има!...
Със две пера е, като Сандокан*,
сърцето топло му е, като зима...
Такова е това човече малко,
но сянката му стига... до луната...
Лице на ангел, а в душата... чалга...
Послушен роб на егото и суетата.
Но кой ли е? Е, всеки го познава -
Различни хора, но в един калъп!
Достатъчен е мижав миг на слава
и се излюпва поредният такъв тулуп!
15.06.2023. - 16.0б.2023.
___
* - Сандокан с двата ножа - приблизително нещо подобно се пееше в една доста дърта чалга. Не си заслужава усилието да проверявам дали цитатът е напълно точен...
_____
Не търсете съвпадение с реален пишещ човек. Такова няма.
Просто лирическият не се вмества в една професия, или занаят и затова на лотариен принцип го "направих" поет :0))
_______
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря за хубавия коментар.