Тук, в Статън Айлънд,
сивата ти дреха напомня за прилеп,
чието внезапно спокойствие
е нарушено от кресливи самоубийци
в реката.
Полицейският патрулен катер
ще се огледа в тебе
като жълт емигрант, търсещ препитание
в преградията - самомнителен и дързък.
Спасително остава само онова потъване
в безконечния сън,
с размити контури в бъдещето,
който цитира Самюъл Дилейни...
© Янко All rights reserved.