Претопи метала (излей ми сърце),
изкови го звънко (с мъжки, силни ръце),
нажежено до бяло (сега се оформя),
потопи го в спомени (така се запомня).
Сложи го в глинено тяло (идеално изваяно),
калното цяло (изсъхва забравено),
вдъхни му живот (една ребрена кост),
Една дума-дихание (първа стъпка по мост).
© Милица Игнатова All rights reserved.