Метаморфози
Вълкът когато
в агнето се влюби
залага всичко на случаен зар.
Той нищо не печели.
Всичко губи.
Не знае, че престава да е звяр.
Не знае,
че след избора глупашки
не агне, а овца ще му се случи.
А той – вълкът,
от приказките страшни,
ще се превърне
във овчарско куче.
© Александър Калчев All rights reserved.