И влюбеният пилигрим вярва в мига
като мен и теб.
Да се възпита спокойствие
в пилигримската душа
не е въпрос на увлечение.
С щит срещу снизходителни нападки,
но като нас копнее
да нагази отново в морето
и да усети на бриза лъха.
Нагледно пилигримът отвръща с доброта,
но вътрешно отвежда към безспира
на вълнистото синьо.
Зад колко ли крайморски заници
се крият неговите съкровения?
И колко ли нощни светлици
познават неговите дръзновения?
Обезвластители на пилигримската душа
и ходът, и покоят на Всемира са.
Мигът не се губи, той ни спасява.
На танцьорите от Школа за народни танци Sundance гр. София.
© Мария All rights reserved.