Aug 3, 2011, 7:40 PM

Мигове 

  Poetry » Love
812 0 14

Мигове

Нека с теб сме ловците на мигове -
да препуснем в безумно сафари,
птици в мрака са те - нямат стигане,
нека с устни-куршуми ги галим...

Щом простреляни паднат в мечтите ни,
неспособни да пърхат с криле,
ще им вдъхнем живот от душите си,
ще им свием от длани - сърце...

За да тръгнат по склона на времето,
по ръба, с затрептели нозе,
на гърба натоварили семето,
дето ръж нацъфтява в поле...

разлюляни от зреещи заници,
радост жътнали в ранни зори,
овършали несетните граници
между обич и ласкави дни...

Наедрели из летните угари -
яйчица в гургуличи гнезда,
и излюпени в мислите шугави...
Замълчи... уловихме мига!

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??