Sep 21, 2017, 10:44 PM

Миграция 

  Poetry » Other
1057 1 3



Миграция


Ръждив фенер, стъкла разбити,
полуразрушена стрехата мълчи,
че празно гнездото на пойните птици
остана – летят те към топли страни…

Не ще ги дочака пак старата къща –
сезонът дъждовен на прага ѝ спря…
Години тук птиците само се връщат,
а после отлитат на Юг… на ята…

Тя бавно стопи се, без звуци остана,
без топла искрица живот, в самота…
А спомени има (сега те са рана…) –
за пойните птици и…
                                   смях на деца…
 
 
 

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??