Мигът
Под миглите си крие дъждове,
а в ирисите - слънце.
Живее и обича
както смята за добре.
Навярно
е изкачвал стръмни върхове
защото знае
как се укротява вятър.
Пътувал е
из прашните пустинни светове
с керваните
на странстващото лято.
Отглеждал е
с ръцете си небе
и молел се е
върху никой да не падне.
Превръща се,
заспивайки в момче
боящо се
от мрака.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.