(из раздела "Лична хигиена" на книжката "Червенобуз юнак")
Като огладнеят, всички
първо се измиват, знам.
Ала с мръсните ръчички
аз пък бързам все да ям.
Ох, какво ли да направя?
Откъде сапун, вода...
Винаги за тях забравям.
Сигурно е от глада!
- Мий се! – ми повтаря мама.
- Мий се! – тате ми реди.
Хигиена който няма,
си на здравето вреди!
- Ще се мия, обещавам!
Вече съм голям юнак.
Случи ли се да забравя,
значи пък, че съм глупак.
© Борко Бърборко All rights reserved.