МИЛИЧЪК СИНЕ
на Х.
Сине, миличък, добре си дошъл,
на сърцето ми в най-красивото кътче,
в мен силно изригва непозната обич,
и с най-нежни чувства всеки час -
наяве и насън - за тебе мисля аз.
Искам отново света да открия,
за твоето щастие всяко зло да скрия,
с теб да преоткрия прелестта на звездите,
с теб да попивам мъдростта на вековете;
песента на птиците да запеем щастливо
и смехът ти да ехти звънливо.
Мечтая и искам от теб да направя
най-добрия човек, който светът да познава...
Миличък сине, в моя живот
добре си дошъл. Тази песен пея за теб
и повтарям до забрава твоето име,
неподозиран копнеж по теб победи ме.
Копнея за твоята синовна любов,
за която аз на всичко съм готов.
© Лиляна Стойчева All rights reserved.