Живееше във кравеферма,
лилава крава рекордьор.
Наречена тя беше Милка,
бе гордост в целия обор.
Със виме млечно, напращяло
стоеше тя във утринта,
изправена до агрегата
да ни дари със радоста.
От ъгъл тъмен на обора,
я гледаше със много страст,
рогат и едър, Пешо бика
и искаше над нея власт.
Единствена тя бе в обора,
не чувствала на Пешо сладоста.
Че хапеше и беше буен,
щом ги бодеше със „ рога”.
В поредно утро нашта Милка,
изчакваше си тя реда,
когато някой доближи я.
И изненадващо яхна.
Забоде Пешо „ рогът” бичи,
набрал за всичките лета.
Разклати Милка настървено,
а тя във такт му замуча.
Приключи Милка със рекорда.
Оборът има нов герой.
Е, ходи Пешо днес кастриран,
със спомени като порой.
© Христо Костов All rights reserved.
Благодаря!!!