За мен не си вече красива -
в моите очи те няма днес,
от палава, игрива, закачлива
превърна се в кубче скреж.
Опитах в теб музата си да потърся,
помислих, че идеалната жена открих,
вместо това - ти с лъжи красотата омърси
и любовта ми в мидена черупка затвори.
Очите ти като две звезди изгарящо блестяха,
сега са безлични точки променени,
сега в мислите ми теб те няма
и огънят угасва в тях.
Вече ми е безразлично с кого си,
чувствам се напълно променен,
забравил нескрития по теб копнеж.
При все това, ти не си само спомен
за мен. Ти си минало. Завинаги!
Февруари 1996 г.
© Красимир Кънчев All rights reserved.