На живота жизнерадостната песен
пях като млад
в широк кръг или тесен
с ласкатели по - близки от брат.
Песента постепенно заглъхна
с приятелите някъде в далечината,
от фалша душата ми отдъхна,
сега чакам в мрачината
да дойде тихо Тя,
да ме хване за ръката,
с нея в бездната да полетя
далеч от бедните душици на земята!
© Никола Яндов All rights reserved.