Минало си ти за мен -
минало свършено
и поемите за теб
остават недовършени.
Белият лист
пожълтява от времето.
И всички мечти
убих преждевременно.
Минало е любовта за мен -
минало свършено,
като сокол съм аз ранен
с крило прекършено,
политащ към бездната,
към копнежната смърт на безтебие,
ето ме, умирам с надеждата
и настъпва безвремие.
Минало съм аз за теб -
минало свършено.
Спомняй си за мен
и песента ми недовършена.
© Богдана Маринова All rights reserved.