Погледнах Смъртта във очите -
в бездънните черни очи
и там го открих.
Замълчи -
сърце, не намерило сили
да вярва в безумни мечти;
да люби без страх без предели;
да буди с делата си смели -
защото така се печели
големия, вечния Мир!
© Яким Дянков All rights reserved.