Аз съм Миша, малката умница
по математиката съм царица.
От бати Тони знания получих
и цифрите играейки изучих!
А сега знайте във този час
самичка ще ви ги припомня аз.
Ей, сега незабавно ще ги кажа,
че ги помня, мога да покажа.
И така: най-отпред в редичка
е подредена първо единичка.
Давам ти бързо два бонбона
с какво още да мога помогна.
Двойката е лебед ченоглав
във езерото е най-твърдоглав.
Две козлета, знам, че спорили
и на мостчето се преборили.
Триъгълникът има три страни
да кажа, че са много остри.
Припомних си за три сърнички
три сестрички най-добрички.
Четири пък е естествено число
тайната ми разкри знай тати Иво.
Кончета, кученца, мечета
всички имат четири крачета.
Пет е като половин самолет,
а след него лети един въртолет.
Пет са пръсчетата на ръката,
както и на всеки от краката.
Ето, вижте всички най-накрая
цифричките до пет добре ги зная.
А сега прочетете ги най-отпред
и кажете ми ги без грашка подред.
Автор: Виктория Милчева
© Виктория Милчева All rights reserved.