Dec 9, 2020, 10:38 AM

Мишел Легран 

  Poetry » Other
718 4 2

Не ми се спи и сричам петолиния.

Бих искал да узная как си.

Бродират петолиния богините

в ридаещите небеса на сакса.

 

Когато ме нападнат отчаяния

и спомени за тъмно и студено,

аз трупам от останките мълчания

и ледници за цялата вселена.

 

Но този блус е скитник сред пустинята -

горчи от сол въздишката на сакса.

И пият елексири бедуините

с усмивки от случаен дансинг.

 

Не ми се спи и гоня се със облака.

Измислям си от стихове стихии.

Че има там - в душата на самотника -

безсъници, които вият.

 

Тъгата ражда пеещи безумия.

Богата на тъга е бледата ми есен.

Танцуват в небесата пълнолуния -

не ми се спи и питам се къде си.

© Ради Стефанов Р All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиво е.
  • ...с тъга богата бледата ми есен... - втори ред на последния куплет, предложение
    Иначе много ми допада стила Ви! Поздравления!!
Random works
: ??:??