Какво е смъртта?
Откакто на този свят сме дошли,
все същият страшен въпрос
ума ни вълнува.
Какво е смъртта?
Загадка, заплаха, мистична врата
и неизбежното, към което
животът ни бързо пътува...
Дали пък не е
най-големият страх,
кошмарът ужасен,
който умът ни сънува?
Когато престоят ни свърши
на тази земя,
защото душата
за своя небесен дом тъгува,
ще минем пак през
онази врата,
през която дошли сме,
и ще се върнем във Вечността,
където в покой и наслада
Светлината ликува.
Какво е смъртта?...
© Татяна Борисова All rights reserved.