Буен кон в ергелето,
немерна сила, суета,
прелива от любов сърцето
в стройната, здрава снага.
В галоп препуска устремена
към скритата зад хоризонта неизвестност,
надбягва се с вятъра заслепена
от измамното чувство за вечност.
Ергеле - много голямо стадо коне.
© Никола Яндов All rights reserved.