Живеем с усмивка, млади сме още,
макар и животът да вплита в косите сребро.
Щом да рисуваме можем в сънища нощем,
а в деня да градим с любов и с добро.
И без причина, когато се смеем,
и мечтите танцуват в сърцата ни, лудо.
Млади, защото още умеем,
да бъдем в живота на някого чудо.
И сме щастливи от всичко навън,
което е топло, светло и радост ни носи.
Живеем наяве, мечтаем насън,
говорим, без излишни въпроси.
Ще бъдем на тъмно и тихи в безкрая,
когато си тръгнем от белия свят.
Докато сме живи, млади сме, зная,
нека споделяме, дори с непознат.
В живота не може да се мълчи,
дори старостта да ни носи умора.
Младостта е в сърцето и в тези очи,
които говорят с любимите хора.
Явор Перфанов©
04.08,2020 г.
Г. Оряховица
© Явор Перфанов All rights reserved.