Виж как сладко внучето сияе
с ведростта на синьото небе
и в усмихната невинност грее
топлина от твоето сърце.
Как очите лъчезарни греят
ярко, кат елмазена звезда -
в непринудена сърдечност леят
светлина от твоята душа.
Трепетно сияе като цвете
нежно в утрото на пролетта
младостта ти, възкресена вече -
преродена в детската душа...
© Христо Оджаков All rights reserved.