- Приятели !
Обърна се назад.
Посмачка с пръсти панталона.
Обгърна с взор купчина от очи.
Потърси топъл поглед нейде из салона.
- Приятели !
Обръщам се към Вас.
И моля Ви за малко снизхождение.
Излях каквото имам аз пред Вас.
В нелепото си жалко представление.
- Приятели !
През този кратък час.
Опитах се да бъде ваш приятел.
Играх, танцувах и се смях.
На чужда сцена в кукления театър.
- Приятели !
Това е то, дано се видим пак.
След всеки край очаква ни поука.
Наслуки и успех в живота за финал.
Мерси и чао – поклон, завеса, махам се оттука.
© Александър Митков All rights reserved.