Бременна от забранени чувства,
Любовта ще ражда грях,
Ватикана тежко се пробужда,
а Везувий диша учестено пак.
Моралисти, с олимпийски дух,
прескачат сянката на вечния позор,
с бели ризи - клюката разнасят,
а душите им смърдят на пор.
Любовта цъфти в скандална роля,
близките мълчат в протестен знак,
Ватикана спешно свиква кворум,
а Везувий готви смъртоносен акт.
Любовта отново генерира страсти,
въздухът в очакване трепти,
Господ черпи ангелите с пасти –
Мона Лиза негърче роди.
© Ивон All rights reserved.