Многолика
Всяка любов
е различна
изгрев
от син хоризонт
с палещо слънце
мощна вълна
от земни недра,
титанична
дълбока бездна
която никого
няма да върне
С едната
гледам нощем звездите
политам в небето
да търся безкрая
друга изпращам
там,в дълбините
любимо сърце
дали ще откликне
не зная
Любов многолика,
в утрото ти си
зората на Еос
вторачен виждам
в теб Афродита
навсякъде царства
душата на Ерос
© Гавраил Йосифов All rights reserved.