За живот земята се събужда
Във въздуха се носи и възбужда
Тя има много имена
Тя има хиляди лица
Разцъфнал цвят в пролетта
Усмивка нежна
В топло лято
В есен златна
Отлитащото ято
В бяла зима
Приказна картина
Единствена и вечна
Красива безконечна
Разтърсвайки света
В нас живее любовта
© Любомир Деничин All rights reserved.