Модерна молитва
По идея на П. Славейков
Две молитви (Вехта молитва и Нова молитва)
Боже, опази България от:
продажни политици,
депутати със зли езици,
проститутки политически,
на модела етнически;
учени - недоучени,
бедни учители,
бесни родители,
лекари некомпетентни,
мъже импотентни,
юристи корумпирани;
съветници добри,
"морални" жени,
съседи с дълги езици,
мацки със силиконови цици;
роднини лицемерни,
приятели неверни,
гейове суетни,
лесбийки кокетни;
ученици пияни,
надрусани наркомани,
българи заспали
в сън дълбок.
Събуди се, човече!
Нямаш време вече!!!
© Лора All rights reserved.
Първо, тук не става въпрос за планетата, а за БЪЛГАРИЯ. И съвсем не искам да я "взривя", а се моля да я СПАСИМ. Но за това се изискват две неща: промяна на ценностите и манталитета.
Второ, аз съм повече от толерантна към всички, включително и към критиката, за която благодаря, но тук изобщо не става въпрос за липса на толерантност. По-скоро за една пародия на реалната обществена картинка през последните години, след криворазбраната демокрация.