Aug 7, 2022, 6:43 AM

Модерно е 

  Poetry » Civilian
191 0 0

Модерно е да мразиш,
модерно е да газиш,

модерно - да отричаш,
модерно – да се вричаш.

 

Модерно е да взимаш
от хората, живота,

а нищичко да даваш,
и имаш тук охота.

 

Модерни времена и нрави

на умно-красиви, а и прави,
на низката човешка слава,
на екстазна и греховна лава.
 

Забравил ли си вече,

че ний сме само прах,

страхливо си човече
от туй що значи крах.

 

Забрави ли извечните канони -

духовните и истински закони?
Забрави ли божественото семе?
Забравил си – модерно е до време!

© Гориан Дрей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??