Ето нашето зимно стъкло.
То не е, то не е сякаш същото
няма вече ни пътя, ни къщите
само бяла гора от сребро.
Атанас Далчев
Ето моето цветно стъкло,
и през него светът съвсем не е толкова розов,
независимо как, и кога, и защо
го погледнеш от някакъв ъгъл.
Ето моето цветно стъкло-
от дъгата по него във цвят
са разсипани много истини, болка и ...грях.
...И е моят прозорец към тях.
© Нели All rights reserved.