Ще те боледувам утре
в сняг от жълти пеперуди
и през погледа ти ще преплувам
в слънчогледов смях, но утре!
Утре пясък в дланите ще втрия,
за да жулят като юлско слънце,
утре лайковия чай ще пиеш
в самотата си оцъклен.
Милион глухарчета ще нося утре -
пухчетата им ще са ти дар от мене,
жълти бобчета ще хвърля утре -
да предскажат моето безвремие.
Шал лимонен ще наметна,
ще се накича със пендари утринни,
и през рамо даже няма да погледна
с жълтия си поглед утре.
Днес, зад жълтото перде
ще бъда с теб... до утре!
© Даниела All rights reserved.