Моето училище
Стоя смирено,
като ученик
пред първото си
селско училище...
И свеждам
посивелия си лик
пред този храм велик
да се пречистя...
Оттук започнах
своите неща.
Разбрах за Злото и Доброто!...
И само тук
на моето "защо"
намерих отговори
със "защото"...
Прогледнах тук
със собствени очи.
И тръгнах за света
от тази гара!
И знанието ме огря с лъчи,
и в правилния път
ме вкара...
© Христо Славов All rights reserved.