Ето я обляна в Слънце,
с градинка и оградка бяла,
два ката с керемиден покрив
и веранда с пейка и одеяла.
И в двора от една страна -
розова градина,
а от другата цветя,
що дивят мнозина.
Зад къщата лехи,
с доматки, лук и зелки,
кошери, жужат пчели
на изопнатите прелки.
А наблизо борова гора,
що дъхът ти спира,
с боров мед ще ви гостя,
от пчелички сбиран.
Ето я готова в мечтите ми,
аз усмихнат й се наслаждавам,
и радост грее в очите ми,
пред нея щом заставам.
Ще имам къщичка такава,
ще посрещам в нея - гости весели,
а сърцето на покоя се надява,
„Да бъде!” - отговорете ми...