Мойта нощ, мойта нощ
не е същата вече...
И безлика, и тъмна е,
и порядъчно тежка.
Мойта нощ, мойта нощ
е тихото връщане
в твоите мисли и в твоите
сънища вечер.
Мойта нощ е началото...
Моят свят от мечти,
посивели... до бяло.
Или... само пустинен оазис?!
В мойта нощ, в мойта нощ
и звездите са вече гротеска.
Мойта нощ – безпризорно
сама, лумва в пламъци...
...
А после - ни чула, нито видяла,
на прозореца спира, отсреща,
и се вмъква на пръсти в съня ти...
© Нели All rights reserved.