Молитва???
Защо не ни научи да обичаме
безкористно и честно като тебе
и вместо да превръщаш
водата във вино,
не ни превърна в малко по-добри?
Ти учеше и другата си буза
да даваме, щом някой ни удари,
но ако днес послушат те
и някой го направи,
изпращат го във тиха, бяла лудница...
Показваме налявo и надясно,
че вярваме във Тебе и във притчи,
но ако трябва честно
да кажем кой обичаме,
ще се посочим, като Нарцис в огледалото!
22:35
09.07.2000 г.
© Манол Манолов All rights reserved.
Нали сме част от него.