Молитва
Как ти, скъпи мой,
забрави милостта си,
от Бога дадена,
как кривна по друга пътека,
а не по тази,
по която води те Той.
Как позволи зли сили
десницата ти да съкрушат,
как позволи с примка сложна
нозете ти да оплетат.
Как позволи мрак
да оскверни паметта ти
и мръсни уста да леят
гнилост и смрад.
Ти си този, който трябва
да пееш хваления за Него,
от род в рода и от
век във вечността.
Любими, красиви момичета,
Божи създания,
как се оставяте на
човешката воля и дух.
По Божа пътека светият
Дух ви показва как се
изпълнява Неговата
воля до тук.
Баща и майка, и дом Той ви даде
и радостта за всяка млада жена.
Как слушате слова
неразумни на хората тленни
и не виждате разумността в
своята свята и чиста душа.
Изведи ни, о, Боже,
на права пътека,
да няма скръб в нас,
твоите верни чада.
Покажи ни, Боже,
твоята пътека,
за да приемем
смирението като милостта.
На младите - сила и хубост,
на старите - белите коси
и мъдростта,
за да Те хвалят със
страх и верност до гроба.
Твоите закони да пазят
ревниво като любовта.
© Кети Иванова All rights reserved.