Молитва
Безумна скитница, поела
през тихите пътеки и поля.
Забравила утеха и наслада,
загърбила познатите мечти.
Пътека искам своя -
лицето и сърцето да измия
със недокосната роса.
Да бъде моя -
Господи, да бъде моя -
да я пребродя цялата сама.
Да мога да открия
неподозирана и своя топлина.
О, Господи, не искам много -
бих искала да бъда себе си сега.
© Елена Бързева All rights reserved.