Молитва
Тъмно е.
Когато те няма, тъмно е.
Със страх във очите ми
пълно е.
Кошмари танцуват в нощта.
Дълга е.
Любовта ни история дълга е.
Но без тебе пътеката
хлъзга се.
А без дъно е пропастта.
Топло е.
Леглото след теб още топло е,
сатенът сластно шепти -
като вопъл е,
изтекъл от твойте ръце.
Самотна е.
В душата сова крещи, че самотно е,
когато прагът не скърца;
злокобно е,
когато утрото няма лице.
Завърни се!
В съня ми ти завърни се.
Сетивата ми чакали -
отвори се
като прииждаща, луда река.
Закълни се!
В обичта ми към теб закълни се.
Като пясъчна буря вътре в мен
разстели се
и направи ме твоя жена...
© Лакрима All rights reserved.