Господи!
Ако любовта е грях,
и всеки грях си има изкупление,
моля те, прати ми го сега,
за да намеря своето спасение!
Не искам аз от тебе опрощение,
искам сама да си простя:
сгреших във земно измерение,
в четвъртото ще победя греха...
И пак ще тръгна, смела и пречистена,
с усмивка, порив и мечта,
а там, в четвъртото, ако я има,
пак ще се срещнем с любовта...
Но няма там да си съдник...
във вечността съдници няма!
Греховността е само тук,
и тук е цялата измама...
© Вероника Валери All rights reserved.