За тебе пиша, победителю на змея,
пазител - страж на българския род,
носител на победи, на идея,
закрилник и баща на цял народ.
Под твоите крила сме победили
и враговете си и зли тирани.
Ти извор си на воинските ни сили
и изцелител, на жестоките ни рани.
Ти, който грееш от иконите
в покоите на църквите ни святи
от всичките ни, приеми поклоните
и нека всички хора бъдем братя.
Да няма нужда пак във бой със дракон
към тебе да се молим за победа,
на тебе и на вечния ни Дякон
защото той, със тебе бди и гледа...
И нека бъдем по-добри в сърцата...
Аз моля всички - да застанем прави -
За Честа, за Любовта, за Свободата,
за всичкото това, от мен - Наздраве.
03.05.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.