Jan 10, 2007, 12:14 AM

Молитва за обич 

  Poetry
1939 2 10
До днес не ти поисках нищо, Боже,
за себе си в живота ми суров.
Сега те моля - дай ми, ако можеш
една торба с надежди и любов.

За да раздам надежди на бедняка,
ръка протегнал за коричка хляб,
на онзи,който спи на пейка в парка,
а скита през деня немил-недраг.

На този, който има дом и име,
но гасне, полудял от самота,
да дам надежда, Боже, позволи ми,
че някой го обича на света.

Да дам частичка нежност на сирака,
израснал сам без капка топлота,
надежда на умиращия в мрака,
зовящ те сред стерилна белота.

Да дам на просяка троха надежда
и на вдовицата парче любов,
на всички да даря по глътка нежност...
О, Господи! Не чу ли моя зов?!

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??