Тъй искам Аз да се помоля - всякога,
с най-тихите слова - чуваеми от някого.
Молитва да сглобя
от всички съкровения,
със риска да сглупя
пред тоя срещу Мене.
Понечвам Аз, но откровение
е моят синоним на "светотатство".
И го отнема крехък аргумент:
секретите са също тъй богатство.
И изразходвам дневния лимит
служебни думи, рикошетни длани.
А в устните - срещуположни митници,
най-страшната ми тайна ще остане.
И обитавам в моя мир нечут
Света интимно, без да ме познава.
И Аз съм изключителният луд,
зает на Себе си да отмъщава.
Необяснимо за Науката,
нерегиструемо, невнятно,
Аз ще звуча като почукване
в утробата на Необятното.
"Ти довери се най-накрая
на своя глас, на нечий креещ слух.
И толкоз Светлина ще обсияе
душите ни
Щастливи ще те слушаме!"
© Вълчо Шукерски All rights reserved.