Разгорещени спорове, нападки лични,
и всеки образ на икона си гради.
С добро говори в... думите цинични...
И истини изгражда... от лъжи...
Когато вече доводи не стигат
е времето за тежка артилерия -
И сякаш пряка връзка с Господ имат,
намесват го във своята истерия...
От името Му почват да говорят -
Той другия веднага ще накаже!
До нови висини издигат спора,
не ти е лесно със такива, Боже!
Тъй сигурни са в Твоите дела,
че сякаш те решават май за тях...
Или поне говорят с Твоите уста
решаващи, кое е свято, и кое е грях...
Прости ми, но в такива ситуации
изказани без капка от съмнение
изглежда отстрани тъй сякаш някак си
Ти, които даваш светлина и си спасение,
си им Момчето за поредната заявка,
което чака, слуша, изпълнява...
Не ти е лесно, Боже, със човека-мравка,
който, уж смирен... команди дава...
*****
- Ще те накаже Бог, това е ясно!
- Във ада ще гориш, помни, във ада!
Така говорят твоите овце*... по вълчи бясно...
И знаят, Раят... ще е тяхната награда...
11.06.2023.
___
* - в Библията Господ често е сравняван с пастир, оттам и тази метафора за хората.
_____
© Георги Каменов All rights reserved.
Скити, ти си от малкото хора, които взимат отношение, когато трябва мъжество и характер. И с това печелиш огромно уважение от моя страна.
Иначе, реално, добрите хора са мнозинство, но предпочитат да си мълчат, затова сякаш простотията и негатевизма са повече - не е така, просто трибуната им е с по голям микрофон и винаги с по 2 Огромни тонколони...
Анани, пич, голямо напъване да си чут - да не би в реала гласчето ти да е нямо, та избиваш комплекси тук?
За 1 приятел питам, на мен ми е през един определен орган. Не е сърцето, само да отбележа.
Акеми, много си права.
И си извинена, в случая това не е спам, а гола истина!